Meztelen főtt tészta köretnek recept

Recept elkészítése:

 Meztelen főtt tészta köretnek recept

Hozzávalók:
25 dkg bármilyen fajta száraz- vagy frissen gyúrt tészta (kocka, metélt, spagetti, makaróni, tarhonya, kagyló, szarvacska stb.),
2 evőkanál olaj vagy 2 dkg vaj (margarin),
fél dl tejföl,
a főzővízbe 1 teáskanál olaj és 1 evőkanál só.

Elkészítés:

      A tészta súlyához képest minimum kb. tízszeres mennyiségű vizet forralok. (Ez azt jelenti, hogy 25 dkg tésztához 2 és félliternyi vizet öntök a fazékba.) Belekeverem az olajat, majd amikor a víz már lobogva forr, a sót is beleszórom. A tésztát kis adagokban úgy eresztem bele a forrásban lévő vízbe, hogy a forrás egy pillanatig se szűnjön. Szűrőkanálban lecsöpögtetem, meleg vízzel leöblítem, a közben felforrósított tejfölös zsiradékra öntöm, és jól átkeverve, melegen tartom. (A legmegfelelőbb, ha jénai tálba rakjuk, amelyet a saját fedelével le lehet takarni. Sokáig meleg marad benne. A tűzálló tálba rakott, már kihűlt főtt tészta mikrohullámú készülékben két perc alatt felmelegíthető.)

Elkészítés ideje: 10-25 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: