Mazsolás-citromos finommetélt recept

Recept elkészítése:

 Mazsolás-citromos finommetélt recept

Hozzávalók:
25 dkg finommetélt,
10 dkg mazsola,
1 citrom leve és reszelt héja,
10 dkg vaj (vagy margarin),
2 dl tejföl,
ízlés szerint só és porcukor.

Elkészítés:

      A finommetéltet apróra töröm, és a vajban szép barnára megpirítom, közben folyamatosan kevergetem, mert nagyon gyorsan megéghet. Hozzárakom az előzőleg megmosott, leszárított és szárától megfosztott mazsolát. Térfogatának megfelelően háromszoros mennyiségű vízzel felöntöm, megsózom, beleszórom a citrom reszelt héját, és fedő alatt, kis lángon, időnként megkeverve addig főzöm, amíg az összes levét felszívja. Ekkor a citromlével meglocsolom, és annyi porcukorral ízesítem, hogy kellemesen savanykás-pikáns legyen. Végül beleöntöm a tejfölt, és az egészet alaposan összekeverem. Melegen is, hidegen is egyaránt nagyon jó.

Elkészítés ideje: 25 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: