Mandulás metélt, II. recept
Hozzávalók:
25 dkg cérnametélt,
15 dkg finomra darált mandula,
4-5 evőkanál méz,
5 dkg vaj,
kevés só a tészta főzéséhez;
a tepsi kikenéséhez 2 dkg vaj és 2 evőkanál zsemlemorzsa.
Elkészítés:
Az összetört tésztát sós vízben megfőzöm, majd leöblítve, az olvasztott vajjal összekeverem. Belesimítom a kikent tepsibe, és rászórom a mandulát. Rácsorgatom a mézet (ha a méz darabos vagy besűrűsödött, a mézesüveget mikrosütőben vagy forró vízbe állítva langyosra melegítem, így a méz folyékonnyá válik), és az előmelegített, forró sütőben közepes lángon addig sütöm, amíg a tetején lévő mézes mandula világos karamellé válik. Vigyázat, nagyon gyorsan megéghet!
Elkészítés ideje: 40 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges