Krémsajtos eperkocka recept

Recept elkészítése:

 Krémsajtos eperkocka recept

Hozzávalók:
25 dkg nagykockatészta,
15 dkg tejszínes krémsajt,
2 dl tejföl,
20 dkg eper (vagy szamóca),
3-4 evőkanál eperszörp,
ízlés szerint porcukor és só.

Elkészítés:

      A tésztát a szokásos módon, forró, sós vízben megfőzöm, majd meleg vízzel leöblítem, és melegen tartom. A mártáshoz turmixgép poharába öntöm a tejfölt, az eperszörpöt, a krémsajtot, kevés cukrot (vigyázat, a szörp nagyon édes), kevés sót. Az egészet összeturmixolom. A főtt tésztát beleforgatom a sajtos mártásba, és a tetejét meghintem a friss, apróra vágott, megmosott és kicsumázott gyümölccsel.

Elkészítés ideje: 45 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: