Klasszikus káposztás kocka recept

 Klasszikus káposztás kocka recept

Hozzávalók:
25 dkg nagykocka tészta,
50 dkg édes fejes káposzta,
4 evőkanál olaj,
evőkanál kristálycukor,
1 evőkanál só,
mokkáskanál törött fekete bors.

Elkészítés:

      A tésztát sós vízben megfőzöm, majd meleg vízzel leöblítve lecsöpögtetem, és melegen tartom. Míg a tészta fő, a megtisztított fejes káposztát vagy lereszelem, vagy pedig vékony metéltre vágom. Tálba teszem és megsózom. Jól összekeverem, és húsz percig hagyom állni. Ezután nagy lábosban felforrósítom az olajat, és ráteszem a káposztát (a levével együtt). Fedő alatt addig párolom, amíg üvegessé válik. Ha már az összes levét elfőtte, fedő nélkül, folyamatosan kevergetve pirítom. Rászórom a cukrot és a törött borsot. Addig pirítom tovább, amíg szép világosbarnára pirul. Beleforgatom a főtt tésztát, és jól összekeverem. A lábosban, erős tűzön kevergetve, jól összepirítom vagy az előmelegített forró sütőben pirosbarna kérget sütök a tetejére.

Elkészítés ideje: 60 perc

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk