Kajszibarackos rakott metélt recept
Hozzávalók:
25 dkg vékony metélt,
50 dkg érett kajszibarack,
5 dkg vaj (vagy margarin),
2 dl tejföl,
2 tojás,
ízlés szerint 10-15 dkg porckor (vagy ennek megfelelő méz),
ízlés szerint só.
Elkészítés:
A tésztát a szokásos módon megfőzöm, majd meleg vízzel leöblítve melegen tartom. Közben a sárgabarackot megmosom, lecsöpögtetem, és kimagozva csíkokra vágom. A tejfölbe belekeverem a feltört tojásokat meg csipetnyi sót, és annyi porcukrot, hogy kellemesen édes, de ne túl édes legyen. Egy tűzálló tálat a vajjal kikenek, majd beleterítek harmadrésznyi főtt tésztát. Erre teszem a felényi gyümölcsöt, amit egy kevés tojásos tejföllel lelocsolok. Erre tészta kerül, majd gyümölcsréteg, és egy újabb tejfölös öntet. Végül tésztával beborítom, és a megmaradt öntettel lelocsolva, az előmelegített, forró sütőben fedetlenül addig pirítom, amíg pirosbarna kéreg sül a tetejére.
Elkészítés ideje: 50 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges