Juhtúrós-kapros galuska recept
Hozzávalók:
30 dkg juhtúró,
10 dkg búzadara,
10 dkg finomliszt,
2 tojás,
5 dkg vaj (vagy margarin),
1-2 dl tej,
1 csokor friss kapor,
1 teáskanál só.
Elkészítés:
A tojásokat habosra verem, és belekeverem az előzőleg villával áttört juhtúrót, a búzadarát, a lisztet, a sót és a megmosott lecsöpögtetett, finomra aprított kapor felét. Annyi tejet öntök hozzá, hogy a szokásos sűrűségű galuskamassza legyen belőle. Forrásban lévő vízbe szaggatom az apró galuskákat, és addig forralom, amíg a víz tetejére feljönnek. Meleg vízzel leöblítve leszűröm, majd a felforrósított vajra teszem. A megmaradt kaporral meghintem. (Ünnepi étel körete is lehet, például paprikás csirke vagy egyéb, mártásos húsféle mellé illik, de magában fogyasztva főételként is szerepelhet.)
Elkészítés ideje: 50 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges