Igazi vargabéles recept

Recept elkészítése:

 Igazi vargabéles recept

Hozzávalók:
1 csomag réteslap (4 lapos),
15 dkg cérnametélt,
25 dkg félzsíros tehéntúró,
10 dkg vaj (vagy margarin),
3 tojás,
10-15 dkg porcukor ízlés szerint,
2 dl tejföl,
1 mokkáskanálnyi reszelt citromhéj,
1 zacskó vaníliás cukor,
csipetnyi só.

Elkészítés:

      Egy közepes nagyságú tepsit kibélelek a réteslap felével úgy, hogy a lapokat egyenként kevés olvasztott vajjal bekenem. A cérnametéltet forrásban lévő sós vízben megfőzöm, majd meleg vízzel leöblítem, és melegen tartom. Közben a tehéntúrót villával vagy szitán áttöröm. A tejfölt összekeverem a tojások sárgáival, a sóval, a cukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, és 6 dkg olvasztott, de már nem forró vajjal. Ezután belekeverem a túrót és a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Végül beleforgatom a főtt tésztát, és az egészet belesimítom a réteslappal bélelt tepsibe.
Elegyengetem a tetejét, majd befedem a megmaradt réteslapokkal. A megmaradt olvasztott vajjal bekenem. Előmelegített, forró sütőben szép pirosra megsütöm. Kockákra vágva, vaníliás cukorral megszórva kínálom.

Elkészítés ideje: 60 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: