Gyulai szarvacska recept
Hozzávalók:
25 dkg szarvacskatészta,
20 dkg gyulai lángolt kolbász (vagy egyéb, nem száraz füstölt kolbász),
1 közepes fej vöröshagyma,
1 dl száraz fehérbor,
25 dkg paradicsom,
2 evőkanál olaj,
só és törött fekete bors ízlés szerint;
a tetejére 2 dl tejföl.
Elkészítés:
A tésztát sós vízben megfőzöm, meleg vízzel leöblítem, és melegen tartom. Közben a gyulai kolbász bőrét lehúzom (könnyen lejön, ha a kolbászt előzőleg a mélyhűtőben megfagyasztom), majd vékony karikákra vágom. A felforrósított olajon megfonnyasztom a megtisztított vöröshagymát, ráteszem a kolbászkarikákat, és kevergetve összepirítom. Ezután hozzáadom a megmosott, gerezdekre vágott nyers paradicsomot. Ráöntöm a bort, megsózom, megborsozom, és fedő alatt, kis lángon addig párolom, amíg sűrű, pépes mártás nem keletkezik. A főtt szarvacskára ráöntöm a kolbászos ragut, az egészet jól összekeverem, majd belesimítom egy tepsibe. A tetejét egyenletesen lelocsolom a tejföllel, végül az előmelegített forró sütőben pirosra sütöm.
Elkészítés ideje: 70 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges