Gombás galuska recept

Recept elkészítése:

 Gombás galuska recept

Hozzávalók:
40 dkg finomliszt,
25 dkg gomba,
15 dkg juhtúró,
3 dl tejföl,
3 tojás,
5 dkg reszelt rokfort,
1 kis fej vöröshagyma,
1 dl tej,
3 dkg vaj,
3 evőkanál olaj,
2 gerezd fokhagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
só és törött fekete bors, ízlés szerint.

Elkészítés:

      A megtisztított és megmosott gombát felszeletelem. A felforrósított olajon, sárgára fonnyasztom a meghámozott, és finomra metélt vöröshagymát, majd megsózom, végül belekeverem a gombaszeleteket, a fele mennyiségű megmosott és felaprított petrezselyemzöldet, valamint a zúzott fokhagymát. Fedő alatt puhára párolom és zsírjára sütöm, időnként meg is keverem. Közben a villával simára szétnyomott juhtúrót elkeverem a tejjel, 1 dl tejföllel, a 2 tojással, 2 evőkanál vízzel, a sóval és a borssal, majd a langyosra hűlt gombát, valamint a lisztet is hozzáadva, alaposan kikeverem. A masszának a szokásos galuskatészta sűrűségűnek kell lennie. (Szükség szerint kevés tejjel hígítom, vagy kevés liszttel sűrítem.) Forrásban lévő sós vízbe beleszaggatom a galuskákat. Ha megfőtt, leszűröm, és meleg vízzel leöblítve ráteszem a felforrósított vajra. A megmaradt tojást habosra keverem a tejföllel, hozzáadom a reszelt rokfortot, és rákenem az étel tetejére. Előmelegített forró sütőbe vagy grillsütőbe tolom a tálat, és a mártást ráolvasztom a galuska tetejére. (Nem szabad sötétbarnára sütni, mert keserű lesz.)

Elkészítés ideje: 50 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: