Csokoládés kocka recept

Recept elkészítése:

 Csokoládés kocka recept

Hozzávalók:
15 dkg kiskockatészta,
5 dl tej,
2 dl tejszín,
5 dkg keserű (ét) csokoládé,
ízlés szerint porcukor,
2 tojás,
kevés só a tészta főzéséhez;
a tepsi kikenéséhez 2 dkg vaj és 2 evőkanál porcukor.

Elkészítés:

      A tésztát forrásban lévő, enyhén sózott tejbe szórom, és megfőzöm. Mire megpuhul, a tejet mind magába szívja. Ez kb. 10 perc alatt megtörténik, azonban nem szabad magára hagyni, nehogy a tej az edény aljához kapjon. A tojássárgákat kikeverem a porcukorral és csipetnyi sóval, majd a tejszín felét apránként hozzákeverem. A csokoládét belereszelem, és hozzákeverem a tojásfehérjékből vert kemény habot is. A masszába óvatosan beleforgatom a tejes tésztát, és a vajjal kikent, valamint porcukorral beszórt lapos tűzálló tálba vagy kis tepsibe simítom. Előmelegített, forró sütőben addig sütöm, amíg a próbaképpen beleszúrt hurkapálcára már nem tapad rá a tojásos krém. A tésztát hagyom kihűlni, és kockákra vágom. A megmaradt tejszínből kemény habot verek, és mindegyik kockára egy-egy habpöttyöt nyomok. Reszelt csokoládéval megszórva kínálom.

Elkészítés ideje: 60 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: