Csirkemájas metélt recept

Recept elkészítése:

 Csirkemájas metélt recept

Hozzávalók:
25 dkg széles metélt,
25 dkg csirkemáj (szív nélkül),
10 dkg füstölt szalonna,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 zöldpaprika,
1 paradicsom,
10 dkg reszelt sajt,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 teáskanál majoránna,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

      A füstölt szalonnát apróra vágom, és a zsírját kiolvasztom. A pörcöt leszűröm és félreteszem. A csirkemájat megmosom, leszárítom, ereitől megszabadítom, és vékony csíkokra aprítom. A visszamaradt zsíron megfonnyasztom a megtisztított és finomra metélt vöröshagymát, majd ráteszem a megmosott, kicsumázott és vékony szeletekre vágott zöldpaprikát, valamint a meghámozott és gerezdekre vágott paradicsomot. (A paradicsom könnyen meghámozható, hogyha néhány percre lobogva forró vízbe mártom.) Fedő alatt, saját levében addig párolom, amíg üveges nem lesz a zöldpaprika, ezután hozzáteszem a csirkemájcsíkokat. Azonnal rászórom a majoránnát és a törött borsot, valamint a megmosott és finomra vágott petrezselyemzöld felét. Egy-két percig erős lángon, illetve addig kevergetem, amíg a máj minden darabkája megfehéredik. Ezután a tűzről lehúzva beleszórom a fele reszelt sajtot. Addig keverem, amíg a sajt egészen elolvad a forró raguban. Csak ezután sózom meg, és melegen tartom. Közben a tésztát a szokásos módon megfőzöm, és meleg vízzel leöblítve azonnal a tányérokra osztom. Mindegyikre rárakok a csirkemájas raguból, és a megmaradt petrezselyemzöldet, a reszelt sajtot, valamint a félretett szalonnapörcöt ráhintem.

Elkészítés ideje: 45 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: