Bazsalikomos metélt recept

Recept elkészítése:

 Bazsalikomos metélt recept

Hozzávalók:
25 dkg vékony metélt,
40 dkg paradicsom,
4 evőkanál olaj,
1 csokor friss bazsalikom (vagy 1 teáskanál szárított bazsalikom),
1 kis fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 tyúkhúsleveskocka,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
csipetnyi kristálycukor,
a tésztához 1 evőkanál só,
az étel tetejére 10 dkg reszelt parmezán (jellegű) sajt.

Elkészítés:

      A tésztát forrásban lévő sós vízbe teszem, és megfőzöm. Közben a megmosott paradicsomot apróra összevágom. A felforrósított olajon megfonnyasztom a megtisztított, finomra metélt vöröshagymát, majd ráteszem a paradicsomot és a fűszereket. Ráöntök 2 dl vizet, belerakom a húsleveskockát és az összezúzott fokhagymát. Ráhintem a törött borsot, valamint a megmosott és nagyon finomra összevágott bazsalikomot. Fedő alatt addig főzöm, amíg a paradicsom egészen pépessé válik, illetve az öntet sűrű, krémszerű lesz. Ezután szitán átnyomom, majd beleforgatom a megfőtt és forró vízzel leöblített tésztát. Sütőben vagy nagy serpenyőben jól összeforrósítom, és közvetlenül tálalás előtt meghintem a reszelt sajttal.

Elkészítés ideje: 45 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: