Babos szarvacska recept

 Babos szarvacska recept

Hozzávalók:
25 dkg szarvacskatészta,
25 dkg fejtett bab,
2 dl tejföl,
10 dkg szeletelt császárszalonna,
1 fej vöröshagyma,
10 dkg reszelt parmezán (jellegű) sajt,
só és törött fekete bors ízlés szerint.

Elkészítés:

      A fejtett babot kevés sós vízben puhára főzöm, és leszűröm. Közben a tésztát is megfőzöm, majd leöblítem, és melegen tartom. A császárszalonnát vékony metéltre vágom, és serpenyőben, állandó keverés közben kiolvasztom a zsírját. A pörcöt leszűröm. A visszamaradt zsírban megfonnyasztom a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát, ráteszem a megfőtt babot, és együtt pirítom egy percig. Ezután a tejfölt beleöntöm, beleszórom a pörcöt, és a borssal ízesítve összeforralom. A babos ragut végül ráöntöm a főtt tésztára, és jól összekeverve, forrón tálalom. Ki-ki a tányérján meghinti a reszelt sajttal.

Elkészítés ideje: 90 perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók