Almában sült metélt recept

Recept elkészítése:

 Almában sült metélt recept

Hozzávalók:
20 dkg vékony metélt,
50 dkg savanykás reszelt alma,
4 tojás,
8-10 dkg cukor (az alma édességétől függően),
1 mokkáskanál őrölt fahéj,
15 dkg sárgabaracklekvár,
5 dkg vaj (vagy margarin);
a tepsi kikenéséhez 2 dkg vaj,
2 evőkanál zsemlemorzsa.

Elkészítés:

      A tésztát a szokásos módon megfőzöm, és meleg vízzel leöblítve, melegen tartom. A tojásokat szétválasztom. A sárgákat fehéredésig keverem az olvasztott, de már nem folyékony vajjal, a cukorral és a fahéjjal. Ezután a reszelt almával összeforgatom. Az almás massza negyedrészét félreteszem, a többit összekeverem a főtt tésztával. Egy kisebb tepsit a vajjal kikenek, meghintem a zsemlemorzsával, majd az almás tésztát belesimítom. Előmelegített, forró sütőben 20 percig sütöm közepes lángon. Közben a tojásfehérjékből kemény habot verek, amibe apránként belekeverem a megmaradt almás krémet és a sárgabaracklekvárt. A megsült tészta tetejére egyenletesen felkenem, és annyi időre tolom vissza a sütőbe, amíg a lekváros hab megszilárdul, illetve kissé meg is szárad rajta. Kockákra vágva, forrón tálalom.

Elkészítés ideje: 90 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: