Újévi rostonsült malac recept

Recept elkészítése:

Újévi rostonsült malac recept

Hozzávalók:
1 tisztított malac,
2-3 fej (!) péppé zúzott fokhagyma,
só,
6 savanykás, kesernyés narancs leve vagy 4-5 citrom leve.

Elkészítés:

      Hegyes, vékony pengéjű, éles késsel szurkáljuk meg jól a malac bőrét és belsejét. Keverjük össze a sót, fokhagymát, narancslevet. Dörzsöljük be kívül és belül, a malacot. Hagyjuk 3-4 órát állni! Izzó parázs fölött süssük puhára, közben locsoljuk a narancsos páclével. Ha kész, helyezzük nagy rozsdamentes tálra vagy banánlevéllel fedett asztalra. Adhatunk hozzá grillben sült jamgyökeret vagy burgonyát, káposztasalátát, uborkasalátát.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: