Recept elkészítése:
Újévi rostonsült malac recept
Hozzávalók:
1 tisztított malac,
2-3 fej (!) péppé zúzott fokhagyma,
só,
6 savanykás, kesernyés narancs leve vagy 4-5 citrom leve.
Elkészítés:
Hegyes, vékony pengéjű, éles késsel szurkáljuk meg jól a malac bőrét és belsejét. Keverjük össze a sót, fokhagymát, narancslevet. Dörzsöljük be kívül és belül, a malacot. Hagyjuk 3-4 órát állni! Izzó parázs fölött süssük puhára, közben locsoljuk a narancsos páclével. Ha kész, helyezzük nagy rozsdamentes tálra vagy banánlevéllel fedett asztalra. Adhatunk hozzá grillben sült jamgyökeret vagy burgonyát, káposztasalátát, uborkasalátát.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges