Szilveszteri sós torta recept

Szilveszteri sós torta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
10 tojássárga,
3 tojásfehérje,
15 dkg reszelt sajt (vegyesen, többféle lehet),
20 dkg liszt,
1 mokkáskanál só;
A töltelékhez:
10 dkg vaj vagy margarin,
1 fiola kapribogyó,
fél tubus szardellapaszta,
15 dkg reszelt márványsajt,
fél citrom reszelt héja,
kevés tejszín.

Elkészítés:

      Először elkészítjük a tésztát. A tojássárgákat habosra keverjük a sóval, ezután apránként hozzáadjuk a lisztet, a reszelt sajtot, végül a tojások fehérjéből vert kemény habot. A masszát kikent, kilisztezett formába öntjük, és előmelegített forró sütőbe toljuk. Közepesnél kisebb lángon megsütjük. Hurkapálcával ellenőrizzük, hogy a közepe is átsült-e. Ha a teteje idő előtt barnulna, tegyünk rá alufólia lapot. A tortát csak akkor borítsuk deszkára, ha teljesen kihűlt. Éles késsel, két lapba vágjuk. Közben elkészítjük a tölteléket. A vajat habosra keverjük a reszelt sajttal, a citromhéjjal, a szardellapasztával, kevés tejszínnel, a kapribogyó levével és az összevágott kapribogyó felével. A kihűlt tortát megkenjük a sajtos krémmel, majd a maradékkal bevonjuk a torta tetejét is. Rászórjuk a maradék kapribogyót és jól kifagyasztjuk.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók