Sonkás töltött tojás recept
Hozzávalók:
4 db keményre főtt tojás,
10 dkg darált sonkamaradék,
1 dl sűrű majonéz,
2 dl kefir,
1 teáskanál mustár,
1 teáskanál reszelt vöröshagyma,
1 evőkanál zselatinpor,
ízlés szerint só és törött bors.
Elkészítés:
A kemény tojásokat hámozás után hosszában félbevágjuk, és a sárgákat úgy emeljük ki belőle, hogy a fehérjék ne sérüljenek meg. A sárgákat összekeverjük a darált sonkával, a mustárral, a reszelt hagymával, és ha szükséges, kevés sóval, borssal. A tojásfehérjékbe jól megpúpozva betöltjük a krémet. Egy hosszúkás tálra vagy tálcára szépen, sorban elhelyezzük a nyolc töltött tojást. A majonézbe belekeverjük a kefirt, és a fűszerekkel ízesítjük. Külön kis edénybe szórjuk a zselatinport, ráöntünk fél dl vizet, és folytonosan kevergetve oldódásig melegítjük. Ezután hozzákeverjük a kefires majonézhez, majd kanalanként rálocsoljuk a tojások tetejére. Egy-két órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy a mártás rádermedjen.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges