Savanyú malacaprólék-leves recept

Recept elkészítése:

Savanyú malacaprólék-leves recept

Hozzávalók:
1.20 kg malacaprólék (köröm, füle, farka, mája stb.),
8 dkg zsír,
10 dkg vöröshagyma,
pirospaprika,
só,
2 dkg liszt,
3 dl tejföl,
törött bors,
egy fél babérlevél,
egy negyed citrom.

Elkészítés:

      A malacaprólékot megtisztítjuk, és apró darabokra vágjuk (úgy, mint a szárnyasaprólékot a raguleveshez). Az apróra vágott vöröshagymát 4 dkg zsírban megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, és beletesszük a jól megmosott malacaprólékot. Sózzuk, törött borssal, babérlevéllel fűszerezzük, és fedő alatt, időnként megkeverve majdnem puhára pároljuk. Ezután annyi vízzel engedjük fel, amennyi levest kívánunk készíteni belőle, és felforraljuk. Közben a lisztből és zsírból rózsaszínűre pirított rántással a levest berántjuk, és teljesen puhára főzzük. Tálalás előtt még ízesítjük citromlével, a tejfölt elkeverjük benne, és forrón, levesestálban tálaljuk. Enyhén savanykás, pikáns ízűnek kell lennie.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: