Rántott sajttekercs recept

Rántott sajttekercs recept

Hozzávalók:
15 dkg reszelt trappista sajt,
15 dkg reszelt parmezán (jellegű) sajt,
10 dkg juhtúró,
3 tojás,
2 evőkanál búzadara,
2 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál currypor,
késhegynyi törött fekete bors,
ízlés szerint só,
liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz,
olaj a sütéshez.

Elkészítés:

      A sajttekercs töltelékét készítem el először. Az egyik tojást összekeverem a juhtúróval, a búzadarával, a zúzott fokhagymával és kevés sóval, valamint törött borssal. A hűtőszekrénybe teszem további felhasználásig. A reszelt sajtokat teflonedénybe szórom és állandó keverés közben nyúlósra olvasztom. Az egy tömbbé olvadt sajtot alufólialapra rakom, és mint a tésztát szokás, vékonyra kinyújtom. Ha már nem forró, rákenem a túrós tölteléket. Szorosan összecsavarom, és a tetejét lenyomkodom, hogy a levegő kijöjjön belőle. Két végét össze is nyomom, hogy a töltelék ne folyhasson ki belőle. A tekercset alufóliába csomagolom, és a mélyhűtőben kifagyasztom. A fagyott sajttekercset 2-3 centis darabokra vágom és lisztbe, felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába forgatom. Ezután ismét tojásba, végül újra zsemlemorzsába hempergetem és azonnal bő, forró olajba téve, hirtelen, erős lángon pillanatok alatt megsütöm. Az olajat lecsöpögtetve, forrón, sör vagy bor mellé kínálom. Hidegen már nem olyan jó, mert a sajt visszakeményedik.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók