Rácponty recept

Recept elkészítése:

Rácponty recept

Hozzávalók:
1 kg ponty,
5 dkg füstölt szalonna,
80 dkg burgonya,
3 dkg só,
5 dl tejföl.

Elkészítés:

      Egy nagyobb pontyot megtisztítunk, és hosszában felhasítjuk, majd külső felét ujjnyi távolságra bevagdaljuk, sóval bedörzsöljük. A bevágásokba vajdarabot vagy vékony füstöltszalonna-szeleteket nyomunk. Sós vízben kockára vágott burgonyát főzünk. Amikor a burgonya megfőtt, vajjal kikent tepsibe tesszük. Föléje helyezzük a pontyszeleteket, tejföllel leöntjük, és puhára sütjük. A halról a tejföl az alatta levő burgonyára folyik, és az egész a tejfölben párolódik mindaddig, míg a hal puha nem lesz.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: