Orjaleves 3. recept

Recept elkészítése:

Orjaleves 3. recept

Hozzávalók:
1.2 kg sertésorja,
25 dkg vegyes zöldség,
10 dkg zeller,
1 karalábé,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
8 szem egész bors,
1 piros csövespaprika,
1 szem szegfűbors,
só,
zeller- és petrezselyemzöld,
paradicsompüré,
sáfrány.

Elkészítés:

      Ugyanaz az elkészítési módja, mint bármilyen más húslevesnek, azzal a különbséggel, hogy itt az orjával egyszerre tesszük fel főni a zöldségféléket. A levest, ha felforrt, lehabozzuk, és lassú tűzön főzzük, hogy ne legyen zavaros. Ha a zöldség is és a hús is puha, akkor vegyük le, és ha lehiggadt a leves, szűrjük át sűrű leves-szűrőn. A levet tegyük másik edénybe, amikor forr, főzzünk bele finommetéltet vagy májgombócot. Ha nem elég sárga a levesünk, egy kevés sáfrányt tegyünk bele. Az orját külön tálban tálaljuk a megfőtt zöldségekkel. Az orjához adjunk ecetes tormát.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: