Májpástétom recept

Májpástétom recept

Hozzávalók:
30 dkg (bármilyen) máj,
1 zsemle,
1 fej hagyma,
2 dl tej,
2 tojás,
petrezselyem,
só,
bors,
majoranna.

Elkészítés:

      A májat csíkokra vágom, és egy kevés tejben megfőzöm, majd a tejet leöntöm róla. A zsemlét tejben áztatom, az apróra vágott hagymát olajon üvegesre párolom. A májat, a kinyomott zsemlét és a hagymát együtt húsdarálón ledarálom.
A fűszerekkel és a petrezselyemmel ízesítem. (Ha baromfi májat használok, akkor több fűszer kell bele!) Két tojásból rántottát készítek. A masszát és a rántottát együtt még kétszer átdarálom. Őzgerinc formában a hűtőbe teszem.
Szeletelve tálalom.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók