Recept elkészítése:
Halkocsonya recept
Hozzávalók:
1 kg hal,
5 dkg vöröshagyma,
0.5 dkg pirospaprika,
só.
Elkészítés:
Egy kg szálkamentes halat 1 fej vágott vöröshagymával, sóval felteszünk főni, lehetőleg halfőző edényben. Amikor felforrt, rászórunk egy púpozott kanál édesnemes pirospaprikát, és lassú tűzön további 45 percig főzzük. Ekkor kiszedjük a halat, és tálakra rakjuk, levét pedig ugyancsak lassú tűzön addig főzzük, míg „kiállja a kocsonyapróbát”. Amikor a lé már kellően besűrűsödött, vászondarabon átszűrjük, és ráöntjük a tálban levő halakra. Hideg helyre tesszük és megfagyasztjuk.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges