Borscs 2. recept

Recept elkészítése:

Borscs 2. recept

Hozzávalók:
10 dkg füstölt szalonna,
2 fej vöröshagyma,
40 dkg marhalábszár,
80 dkg vegyes leveszöldség,
2 babérlevél,
4 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só,
1 csapott mokkáskanál törött fekete bors,
50 dkg savanyú káposzta,
2 pár bőrös virsli,
30 dkg lángolt kolbász,
50 dkg kész céklasaláta,
4 dl tejföl,
2 evőkanál liszt,
1 evőkanál cukor,
1 csokor petrezselyemzöld,
2 evőkanál reszelt torma.

Elkészítés:

      A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, és a zsírját kiolvasztjuk. A finomra vágott hagymát üvegesre pirítjuk a szalonnazsíron. Rátesszük a megmosott, letörülgetett és kis kockákra vágott marhahúst. Fehéredésig pirítjuk, hozzáadjuk a megtisztított és ugyancsak kis kockákra vágott zöldséget. Bő kétliternyi vízzel felöntjük, és majdnem puhára főzzük. Közben babérlevéllel, sóval, borssal és zúzott fokhagymával fűszerezzük, és belekeverjük a savanyú káposztát. Mielőtt készre főne, beletesszük a felkarikázott virslit és a lángoltkolbász-karikákat. Felforraljuk. Néhány percnyi fövés után a levesbe tesszük a leszűrt és csíkokra aprított céklasalátát. A lisztet simára keverjük a tejföllel és 1 dl céklalével, majd a forrásban lévő levesbe öntjük. Kevergetve néhány percig forraljuk. Végül kevés cukorral ízesítjük, és a finomra vágott petrezselyemzöldet meg a tormát is belekeverjük. Száraz fehér- vagy könnyű vörösborral tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: