Mogyorós csirke recept
Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirke,
10 dkg mogyoró,
2 evőkanál paradicsompüré,
5 dkg vaj,
1 tyúkhúsleveskocka,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
2 fej vöröshagyma,
ízlés szerint só és kevés cukor.
Elkészítés:
A megtisztított csirkét kis darabjaira vágom és megsózom. A nagyon apróra metélt vöröshagymát a felforrósított vajon sárgára fonnyasztom, majd benne a csirkedarabokat erős lángon lepirítom. Hozzáteszem a paradicsompürét, a ledarált mogyorót, a sót, a borsot és 3 dl vízzel felöntöm. Beletördelem a húsleveskockát és fedő alatt, gyakori kevergetés mellett puhára párolom. Tálalás előtt kevés cukorral ízesítem, és vajban párolt zöldbabbal vagy párolt rizzsel kínálom.
Elkészítés ideje: 50perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges