Mandulás csirke kínai módra recept

 Mandulás csirke kínai módra recept

Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirke,
5 dkg tisztított mandula,
1 doboz ananászbefőtt,
10 dkg rizsliszt,
1 dl édes fehérbor,
2 tojásfehérje,
1 teáskanál cukor,
ízlés szerint só és törött fehér bors,
olaj a sütéshez.

Elkészítés:

      A tojásfehérjét kicsit felverem (nem kell kemény habbá verni), majd belekeverem a cukrot, a rizslisztet, a bort, a borsot, a sót. A megtisztított és kis darabokra vágott csirkét ebben a pácban megmártom, és egy órán keresztül állni hagyom. Közben a mandulát forrásban lévő vízbe dobom és a héját lehúzom. Darabokra vágom és megforgatom benne a bundás csirkét. Bő, forró olajban pirosra sütöm. Tálaláskor a levétől leszűrt és megmelegített ananászbefőttet körérakom és mandulás párolt rizzsel kínálom.

Elkészítés ideje: 45perc