Fahéjas csirke recept
Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirke,
25 dkg friss paradicsom,
1 dl száraz fehérbor,
1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj,
kis fej vöröshagyma,
nagy csokor petrezselyemzöld,
2 dl tejszín,
2 evőkanál olaj,
ízlés szerint só és törött fekete bors.
Elkészítés:
A megtisztított csirkét feldarabolom és megsózom. Az olajon először a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát üvegesre pirítom, majd a csirkedarabokat erős lángon, hirtelen átsütöm. Ha a hús mindkét oldala megpirult, a zsíradékból kiveszem és melegen tartom. Helyére a hámozott, felszeletelt paradicsomot rakom. Amikor a paradicsom már összeesett, visszateszem a húst a mártásba. Aláöntöm a bort és a tejszínt, a fahéjjal, a borssal fűszerezem és megsózom. Kis lángon, gyakori kevergetés mellett puhára párolom, majd zsírjára sütöm. Párolt rizs a hozzáillő köret.
Elkészítés ideje: 50perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges