Diós pácolt csirke recept

 Diós pácolt csirke recept

Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirke,
5 dkg darált dió,
1 nagy fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 citrom kicsavart leve és reszelt héja,
3 evőkanál olaj,
1 mokkáskanál törött fehér bors,
1 teáskanál Vegeta.

Elkészítés:

      Először elkészítem a páclevet: az olajba belekeverem a megtisztított, lereszelt vöröshagymát, a darált diót, a szétzúzott fokhagymát, a citromlevet, a reszelt citromhéjat, a vegetát és a borsot. A csirkét kívül-belül megtisztítom, feldarabolom és a páclében egyenként megmártom, majd tűzálló tálba egymásra teszem, és a maradék páclével leöntöm. Legalább 2 órán keresztül állni hagyom. (Még jobb, ha már előző nap bepácolom. Minél tovább áll a csirkehús a páclében, annál jobban átveszi a fűszerek ízét.) Az étel készítése előtt a csirkedarabokat egymás mellé rendezem a tálban, és jó szorosan lefedve, előmelegített, forró sütőben 45 percig sütöm, majd a fedőt levéve pirosra pirítom. Petrezselymes párolt rizs és almabefőtt (vagy almamártás) való hozzá.

Elkészítés ideje: 85perc

The Mountain - 3D pólók