Csirke zöldséggel recept

 Csirke zöldséggel recept

Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirke,
1 kg bármilyen idényzöldség (többféle is lehet),
2 dl tejföl,
1-1 nagy csokor kapor,
petrezselyemzöld,
zellerzöld,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

      A megtisztított csirkét feldarabolom és megsózom. A zöldségeket megtisztítom és egyforma nagyságú darabokra vagdalom, lapos, nagy tepsire vagy tűzálló tálra terítem. Rászórom az apróra vágott zöldfűszerek felét, és lelocsolom a fele tejföllel, majd megsózom. Erre fektetem a csirkedarabokat, amit megszórok a maradék zöldfűszerrel és meglocsolok a maradék tejföllel. A tepsit lefedem, és előmelegített, forró sütőben 50 percig párolom, majd pirosra pirítom. Hideg majonézes mártás illik mellé. Ha a család nagy étkű, több zöldséget lehet a csirke alá tenni.

Elkészítés ideje: 70perc

Kiemelt partnerünk