Csirke cseresznyével recept

Recept elkészítése:

 Csirke cseresznyével recept

Hozzávalók:
1 csirke (kb. 1 kg-os),
30 dkg cseresznye,
1 dl cherry,
4 dkg vaj,
2 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál mustár,
1 csokor petrezselyemzöld,
késhegynyi őrölt gyömbér,
1 mokkáskanál curry.

Elkészítés:

      A csirkét tisztítás után feldarabolom és megsózom. A vajon először a megtisztított és szétzúzott fokhagymát lepirítom, majd a csirkedarabokat mindkét felükön jól átsütöm. Ezután egy tűzálló tálba átteszem. A cseresznyét kimagozom és a hús köré rakom. Rászórom a finomra vágott zöldpetrezselymet és a fűszereket, majd rálocsolom a mustárral elkevert sherryt. A tálat szorosan befedem, és előmelegített, forró sütőben 40 percig sütöm. Szerecsendióval ízesített burgonyapüré és ecetes cseresznye illik mellé. (Az ecetes cseresznyét a következőképpen készítem: a kimagozott nyers cseresznyét üvegbe teszem, ízlés szerint ízesített, forró cukros-ecetes vízzel leöntöm. Ebbe előzőleg 3-4 szem szegfűszeget, késhegynyi őrölt fahéjat, 1 babérlevelet és 10 szem mustármagot teszek. Az üveget befedem, és tartalmát egy heti hűtőszekrényben történő érlelés után használom fel.)

Elkészítés ideje: 80perc

Receptek kategória: