Zürichi borjúmetélt recept

Zürichi borjúmetélt recept

Hozzávalók 4személyre:
40 dkg borjúhús,
20 dkg borjúvese,
1 evõkanálnyi liszt,
õrölt bors, só,
olaj,
1 evõkanálnyi margarin,
fél fej vöröshagyma,
20 dkg csiperke gomba,
1 teáskanálnyi citromlé,
1 dl fehérbor,
1 dl húsleves,
2 dl tejszín,
1 evõkanálnyi kukoricaliszt,
1 csokor petrezselyemzöld.

Elkészítés:

      A húst és a vesét keskeny csíkokra metéljük, majd sózzuk, borsozzuk, meghintjük a liszttel, végül jól összekeverjük. Serpenyõben kevés olajat hevítünk, s azon a metéltet hirtelen megsütjük. A sütõt 60 fokra állítjuk, s a zsírjából kiszedett (papírral leitatott) sültet abban tartjuk melegen. A már használt serpenyõben egy evõkanálnyi margarint melegítünk, Fél fej vöröshagymát finomra vágunk, s a margarinon megpároljuk. Hozzáadjuk a citromlét és a felszeletelt gombát, felöntjük a fehérborral, majd a levét beforraljuk a felére. A húslevest elkeverjük a tejszínnel és a kukoricaliszttel, s ezt is beleöntjük a serpenyõbe. Összeforraljuk, beletesszük a sültet, majd még egyszer felforraljuk. Közben sózzuk, borsozzuk. Végül megszórjuk finomra metélt petrezselyemmel. Elõmelegített tányéron szervírozzuk.
(Hagyományos körete a Röszti.)

Elkészítés ideje: 75perc

The Mountain - 3D pólók