Kókuszdió recept
Hozzávalók:
A külsejéhez:
rum: 2 evőkanál,
keserű kakaópor: 5 dkg,
tojás: 1 db,
darált dió: 30 dkg,
barna cukor: 20 dkg.
A belsejéhez:
Rama sütőmargarin: 10 dkg,
kókuszreszelék: 10 dkg,
porcukor: 10 dkg.
A forgatáshoz:
kókuszreszelék: 6-8 dkg.
A díszítéshez:
fél dióbél: 15 szem.
Elkészítés:
Először a belsejéhez valókat gyúrjuk össze, és 15 egyforma kis golyót formálunk belőle. 15-20 percre a mélyhűtőbe tesszük, hogy a formáját megtartsa. A külsejéhez valókat addig gyúrjuk, míg a cukor el nem olvad benne, majd nedves kézzel 15 egyforma gombócot formálunk belőle. Két tenyerünk között egyenként kissé ellapítjuk, a közepére egy kókuszos gombócot teszünk, majd újra összegömbölygetjük ugyanúgy, mint amikor szilvásgombócot készítünk. Kókuszreszelékben megforgatjuk, végül hűtőszekrényben vagy mélyhűtőben dermedni hagyjuk, Tálaláskor forró vízbe mártott késsel félbevágjuk, és egy-egy negyed dióval díszítjük.
Elkészítési idő: 15 perc.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges