Sakk tekercs recept

Recept elkészítése:

Sakk tekercs recept

Hozzávalók:
Világos tészta:
5 egész tojás (a fehérjét habnak felverjük),
1 csomag sütőpor,
5 kávéscsésze liszt,
5 csésze cukor,
1 csésze tej,
1 csésze étolaj.
Barna tészta:
ugyanaz, mint a világos, csak 2 evőkanál kakaót keverünk hozzá. Megsütjük, és ezt is 10 egyforma csíkra vágjuk.
5 db ostyalap (1 csomag) a tekercsek beborításához. Ne a keskeny fajtát válasszuk.
Krém:
1,2 liter tejben 3 csomag vaníliás pudingport megfőzünk. Még melegen belekeverünk a pudingba 25 dkg margarint, 20 dkg darált diót (lehet helyettesíteni 25 dkg gesztenyemasszával, úgy is nagyon finom), és 30 dkg porcukrot.

Elkészítés:

      A hozzávalókat jól összedolgozzuk, és egy nagyméretű tepsiben kisütjük (megfelelő erre a célra a sütő nagy tepsije). Ha kihűlt, a tésztát 10 egyforma csíkra vágjuk. Még melegen megkenjük krémmel az ostyalapokat egyenként, de úgy, hogy a piskóták közé is jusson krém. 2 világos, és 2 sötét csíkot krémmel összeragasztunk (sakk-szerűen rendezzük el a színeket), és a már megpuhult ostyalappal betekerjük. Négyzet alakú rudat kapunk, melyet mind a négy oldalán beborít az ostya. Fontos, hogy minden oldala kellően megpuhuljon, így néha megforgatjuk, hogy mindig más oldala legyen alul.
A többi tészta csíkokkal és ostyalapokkal is ugyanígy járunk el, így összesen öt rúd sütink lesz, amik felszeletelve nagyon-nagyon mutatósak, és főleg: finomak!

vissza a főoldalra

Receptek kategória: