Mézes zserbó vagy töltött mézes recept
Elkészítés:
1 tojást 15 dkg porcukorral, 5 dkg margarinnal, 2 evőkanál mézzel és 5 evőkanál tejjel langyos helyen összekeverünk. Még melegen 45 dkg lisztet, 1 kávéskanál szódabikarbónát és 2 kávéskanál fahéjat keverünk bele. Négy részre osztjuk és kisütjük a lapokat.
Krém: 4 dl tejben megfőzünk 8 dkg grízes lisztet vagy grízt, de előbb a tejnek 1/3-ában elkeverünk 1 tojást, és a grízt úgy adjuk a forrásban lévő tejhez, majd együtt megforraljuk. Lehűtjük. Közben 25 dkg cukrot 25 dkg margarinnal és 1 cs. vaníliás cukorral habosra keverünk, és a kihűlt lapok közé töltjük.
Tetejére: Royal-máz: 25 dkg porcukrot pár csepp citromlével és 2 tojásfehérjével hidegen (nem gőz fölött) habosra verünk.
Elkészítés ideje: 75perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges