Fahéjas tallér recept

Recept elkészítése:

Fahéjas tallér recept

Hozzávalók:
30 dkg liszt,
1 cs. sütõpor,
12 dkg porcukor,
1 tojás,
1 ek. fahéj,
25 dkg Rama,
10 dkg õrölt mogyoró,
csipet só,
málnazselé.

Elkészítés:

      A lisztet elkeverjük a sütõporral, hozzáadjuk a cukrot, sót, a fahéjat, a tojást, a margarint és a mogyorót. Sima tésztává gyúrjuk, alufóliába téve 1 órára hûtõbe tesszük. Utána 3 mm vastagra kinyújtjuk, pogácsákat szaggatunk belõle, és megsütjük. Utána kettõt-kettõt összeragasztunk málnalekvárral, tetejét megkenjük olvasztott margarinnal és megszórjuk fahéjas cukorral. Én csokimázzal szoktam megkenni a tetejét, és apró színes cukorgolyót (nem tudom mi a neve ennek a diszítõelemnek), vagy csokidarát teszek rá.

Elkészítés ideje: 90perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: