Cseh pisztolyos süti recept

Cseh pisztolyos süti recept

Elkészítés:

      Habosra keverünk 50 dkg Ráma margarint 4 egész tojással, 50 dkg porcukorral, 4 csomag vaníliás cukorral, egy csipet sóval. Majd hozzáadunk kb. 80-90 dkg finomlisztet, melybe belekevertünk 2 csomag sütőport.
Ezt a masszát elfelezem: egyik felébe kerül 10 dkg kókuszreszelék (apróbb kivitelű), másik felébe pedig 4 evőkanál átszitált kakaó (sötétebb). A masszát addig kell gyúrni, míg el nem válik a kezünktől. Ha még úgy látjuk, tehetünk hozzá 10-20 dkg lisztet, de vigyázzunk arra, hogy a pisztolyból nem tudjuk kinyomni a tésztát, ha túl kemény lenne. Könnyebb dolgoznunk a lágyabb tésztával.
Egyébként ez egy linzer tészta, ha nincs ez a cseh pisztolyunk (ami régen fémből készült, örök életre, manapság csak műanyagot lehet kapni, nem tudom mennyi az élettartama), akkor bármilyen figurákkal ki lehet szúrni a tésztát elnyújtás után.
Olajjal kikent tepsire tesszük, és közepes lángon sütjük. Gyorsan sül, vigyázz! Könnyebb, ha egyszerre teszel be barna és sárga figurákat, mert a sárgán könnyebb megállapítani, hogy mikor jó!

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók