Császármorzsa recept

Császármorzsa recept

Hozzávalók:
1/4 liter liszt,
1/4 liter dara,
1/2 liter tej,
4 egész tojás,
5 dkg cukor,
1/2 citrom reszelt héja,
3 evőkanál olaj vagy 5 dkg zsír esetleg vaj,
10 dkg mazsola,
só.

Elkészítés:

      A darát a lisztet meg a tejet habverővel simára keverjük, és beleadjuk a sót, meg a mazsolát. Legalább egy fél napig állni hagyjuk, hogy a dara megduzzadjon, majd közékeverjük a tojások sárgáját és a habbá vert fehérjét. A megforrósított zsíradékba öntjük, és élénk tűzön hagyjuk, míg az aljára rózsaszínű kéreg nem sült. Így is tovább pirítjuk még néhány percig, majd a forró sütőbe toljuk, ott folytatjuk a sütést. Közben néhányszor a lapáttal megforgatjuk, ismételten összetörjük, hogy nagy rögöket kapjunk. A daramorzsát tálaljuk csak porcukorral, adhatunk hozzá málnaszörpöt vagy híg forró barackízt is.

Elkészítés ideje: 40perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók