Bounty szelet recept

Bounty szelet recept

Hozzávalók:
Tészta:
8 tojásfehérje,
20 dkg cukor,
1 tasak vaníliás cukor,
25 dkg kókuszreszelék,
kevés vaj és zsemlemorzsa.

Krém:
20 dkg vaj,
15 dkg porcukor,
1 tasak vaníliás cukor,
8 tojássárgája,
10 dkg tortabevonó csokoládé.

Elkészítés:

      A tojásfehérjét a cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, majd kivajazott, morzsával meghintett tepsibe öntjük (a tepsi mérete lehetőleg 24x40 cm legyen), és zsemleszínűre sütjük. A krémhez a vajat, a porcukrot és a vaníliás cukrot a tojássárgákkal kikeverjük. A tortabevonót gőz felett felolvasztjuk, és langyosan belekeverjük a krémbe. Egyenletesen elosztjuk a krémet a tésztán, olvasztott csokoládét csorgatunk rá, és felszeletelve kínáljuk.

Elkészítés ideje: 80perc

vissza a főoldalra