Bécsi tarisznya recept

Bécsi tarisznya recept

Hozzávalók:
20 dkg liszt,
10 dkg vaj,
4 dkg cukor,
1 tojás,
1/2 csomag Dr. Oetker-féle sütőpor,
1 késhegynyi só,
gyümölcsíz,
1 kanál rum,
tojásfehérje a bekenéshez.

Elkészítés:

      A lisztből, zsírból, cukorból, tojássárgájából, sóból, rumból és sütőporból a gyúródeszkán tésztát készítünk, vékonyra kinyújtjuk, derejemetélővel négyszögekre vágjuk, gyümölcsízt teszünk bele és sarkait visszahajtva táskává formáljuk, a tészta széleit erosen egymásra nyomva. Tojásfehérjével bekenjük, durvaszemű cukorral beszórjuk és mérsékelt tűz mellett megsütjük.

Elkészítés ideje: 70perc

vissza a főoldalra