Almás zserbó recept

Almás zserbó recept

Hozzávalók:
Tészta:
3 db tojás,
50 dkg liszt,
20 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
1,5 dl tej,
3 dkg élesztő,
csipetnyi só.

Töltelék:
70 dkg alma,
25 dkg darált dió,
15 dkg porcukor,
20 dkg sárgabaracklekvár.

Máz:
10 dkg vaj,
3 evőkanál kakaópor,
2 evőkanál porcukor.

Elkészítés:

      Az élesztőt kevés langyos tejben a cukorral és 1 evőkanál liszttel megfuttatjuk. A sóval elkevert lisztet a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a felvert tojást, a megfuttatott élesztőt, majd a maradék tejjel összegyúrjuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. A tésztából három cipót formálunk, és egy órán át, pihentetjük. Az almát megmossuk, meghámozzuk, és lereszeljük. Hozzáadjuk a porcukorral elkevert darált diót, és alaposan összekeverjük. Az egyik cipót tepsi nagyságúra nyújtjuk, és kikent, kilisztezett tepsibe tesszük. Megkenjük a lekvár felével, ráhalmozzuk a töltelék felét, elegyengetjük, ráhelyezzük a másik kinyújtott lapot, és ezt is megkenjük a maradék lekvárral, majd a töltelékkel. Ráfektetjük a harmadik lapot, enyhén lenyomkodjuk, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőbe téve közepes hőmérsékleten megsütjük.

Elkészítés ideje: 75perc

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk