Andalúz gaspacho recept

Andalúz gaspacho recept

Hozzávalók 6 személyre:
Fél kg paradicsom,
negyed kiló uborka,
három nagyobb (lehetõleg színes) zöldpaprika,
két fej hagyma,
két gerezd fokhagyma,
két kemény tojás,
két szelet szendvicskenyér,
6 db fekete olajbogyó,
0,4 dl ecet,
2,5 dl erős szárnyasleves,
1,5 dl (olíva)olaj,
késhegynyi paprika,
só,
bors.

Elkészítés:

      A meghámozott, kimagozott paradicsomot, a meghámozott uborkát, fele paprikát, egyik hagymát, a fokhagymát apróra vágjuk.
Megsózzuk, borsozzuk, hozzákeverünk 1,2 dl olajat, 2 órát szobahõmérsékleten pácoljuk. A felforrósított levesbe belekeverjük az ecetet. A kenyérszeleteket egy pillanatra belemártjuk, majd felkockázzuk és a maradék olajon megpirítjuk, majd a pácolt zöldséggel együtt a levesbe keverjük, és az egészet összeturmixoljuk. A kész levest, alaposan behûtjük. A maradék paprikát és hagymát szintén felaprítjuk, a meghámozott tojásokat cikkekre vágjuk, az olajbogyóval együtt külön tálra rendezve kínáljuk a leves mellé.

Elkészítés ideje: 3óra

The Mountain - 3D pólók