Zalai sós bukta recept

Zalai sós bukta recept

Hozzávalók:
a tésztához:
35 dkg liszt,
18 dkg vaj,
fél csomag sütőpor (10 gramm),
2 tojássárga,
kevés tejföl,
mokkáskanálnyi só;
a töltelékhez:
30 dkg főtt füstölt hús,
2 tojás,
5 dkg vaj,
2 evőkanál tejföl,
törött bors ízlés szerint,
1 tojás a tészta kenéséhez.

Elkészítés:

      A vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzákeverjük a sütőport, a tojássárgákat, a sót és annyi tejfölt, hogy jól nyújtható, rugalmas tésztát kapjunk. Cipóba formálva a hűtőszekrényben pihentetjük egy órán át. A töltelékhez ledaráljuk a füstölt húst. A vajat habosra keverjük a tojások sárgájával, ízesítjük a törött borssal, a tejföllel, hozzákeverjük a darált füstölt húst, végül óvatosan beledolgozzuk a tojásfehérjékből vert kemény habot is. A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és nagyobb négyszögeket vágunk belőle. Mindegyik közepére teszünk a sonkás krémből, majd bukta formájúra hajtogatjuk. Két végét összenyomjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki belőle. Tetejét felvert tojással megkenjük, és előmelegített forró sütőben erős lángon pirosra sütjük.

Elkészítés ideje: 120 perc

vissza a főoldalra