Tepertős pogácsa, II. recept

Tepertős pogácsa, II. recept

Hozzávalók:
50 dkg tepertő,
1 tojás,
2,5 dl tej,
1 dl tejföl,
1 csomag sütőpor,
1 teáskanál só,
mokkáskanálnyi törött fekete bors,
annyi liszt, amennyit felvesz,
1 tojás a pogácsa tetejére.

Elkészítés:

      A tepertőt ledaráljuk és összedolgozzuk a többi hozzávalóval, meg annyi liszttel, amennyit felvesz. Rugalmas, jól nyújtható tésztára van szükségünk. 1 óráig pihentetjük a hűtőszekrényben, ezután lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tetejét megkenjük a felvert tojással, és előmelegített forró sütőbe tesszük. Erős lángon 15 percig sütjük, majd a lángot mérsékelve sütjük készre.

Elkészítés ideje: 105 perc

vissza a főoldalra