Sonkás tekercs zöldséggel recept

files/images/sonka/sonka.jpg
Hozzávalók

6 tojás,
25 dkg bármilyen főtt füstölt hús,
2 evőkanál sűrű tejföl,
3 dl tej,
2 evőkanál olaj,
2 evőkanál liszt,
2 dkg vaj,
1 szál sárgarépa,
10 dkg apró gombafej (vagy gombakonzerv),
1 paradicsompaprika,
1 maréknyi vágott zöldbab,
1 csokor zöldpetrezselyem,
törött fekete bors,
késhegynyi curry,
só.

Recept elkészítése:

5 tojást habosra verünk 1 dl tejjel és az olajjal. Palacsintasütőben 8 kis tojáslepényt sütünk belőle, keverés nélkül. (Csak az első előtt kell kiolajozni a palacsintasütőt.) Amíg a tojáslepény sül, a füstölt húst ledaráljuk, és összekeverjük a tejföllel, a finomra metélt petrezselyemzölddel, törött borssal. Ezzel a sonkakrémmel mindegyik lepényt vastagon bekenjük, és úgy csavarjuk össze, mint a palacsintát. Tűzálló tálba szorosan egymás mellé tesszük a tekercseket. Tetejét megszórjuk a megtisztított gombával, a tisztított és vékony karikákra vágott sárgarépával, a kicsumázott és csíkokra vágott paradicsompaprikával és a zöldbabbal. A vajat a liszttel habzásig hevítjük, majd a maradék tejjel felöntjük. Simára keverve sűrűre főzzük. Langyosra hűtjük, és belekeverünk 1 felvert tojást, kis sót, curryt. Ezt a mártást rácsorgatjuk a zöldségekre, és előmelegített forró sütőben, fedő alatt sütjük 20 percig, majd pirítjuk 6-8 percig. Sült burgonyával, salátával kínáljuk.

Elkészítési idő: 40 perc, sütés nélkül

Receptek kategória: