Sonkás tarhonya I. recept

files/images/sonka/sonka.jpg
Hozzávalók

25-30 dkg nyers füstölt sonka vagy egyéb csont nélküli füstölt hús,
25 dkg tarhonya,
1 dl vörösbor (nem édes),
tej a sonka áztatásához,
1 fej vöröshagyma,
2 csokor zöldpetrezselyem,
1 teáskanál paradicsompüré,
2 evőkanál olaj,
teáskanálnyi pirospaprika,
kevés só,
2 szem összetört szegfűszeg.

Recept elkészítése:

A füstölt húst előző este annyi tejbe áztatjuk, amennyi teljesen ellepi. A tejből kivéve lecsöpögtetjük, és nagy lyukú darálón ledaráljuk. Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a tarhonyát, és barnára pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a darált sonkát, belekeverjük a pirospaprikát, ráöntjük a bort, és annyi vízzel egészítjük ki, hogy a tarhonya térfogatához képest dupla mennyiségű folyadék legyen rajta. Belekeverjük a nagyon finomra metélt zöldpetrezselymet, a megtisztított, apróra vagdalt vöröshagymát, a paradicsompürét, a szegfűszeget, a törött borsot és felforraljuk. Ezután lefedjük, és takaréklángon addig főzzük, amíg az összes folyadékot magába nem szívja. Süthetjük forró sütőben is. Amikor kész, megkóstoljuk, és ha nem elég sós, megsózzuk. (Vigyázzunk, mert a füstölt hús nagyon sós!) Ecetes saláta illik mellé.

Elkészítési idő: 60 perc

Receptek kategória: