Pikáns töltött zsemle recept

Pikáns töltött zsemle recept

Hozzávalók:
8 zsemle,
5 dkg vaj,
tej a zsemle áztatásához,
20 dkg gomba,
10 dkg főtt füstölt tarja (vagy sonka),
1 dl tejszín,
1 fiola kapribogyó,
2 dl tejföl,
1 evőkanál szardellapaszta,
1 gerezd fokhagyma,
1 csokor snidling,
1 tojássárga,
törött bors,
ízlés szerint,
1 evőkanál olaj.

Elkészítés:

A zsemlék tetejéről levágunk egy-egy lapot, amelyet félreteszünk. A zsemlék belsejét úgy vesszük ki, hogy a faluk egy centi vastag maradjon. (Ügyeljünk arra, hogy ne szakadjanak el!)
A kivájt zsemléket meglocsoljuk sós tejjel, de csak annyira, hogy ne ázzanak el, ám a tejből mindenhová jusson. A vajat habosra keverjük a szardellapasztával, a kapribogyó leszűrt levével, 1 evőkanál tejszínnel, a törött borssal, a megtisztított és szétzúzott fokhagymával, és a zsemlék belsejét kikenjük a krémmel. A gombát megtisztítjuk, majd nagyon vékony szeletekre vagdaljuk. Az olajon csipetnyi sóval, borssal zsírjára sütjük (mire zsírjára pirul, meg is puhul). Ha langyosra hűlt, összekeverjük a vékony csíkokra vágott sonkával, a vagdalt kapribogyóval, a finomra metélt snidlinggel, végül hozzáadjuk a tojássárgát és a tejben megáztatott, enyhén kicsavart zsemlebelet. Jól összedolgozzuk, és a kivájt zsemléket megtöltjük a töltelékkel. A zsemlék félretett "kalapjait" egy pillanatra tejbe mártjuk, majd a púposra töltött zsemlék tetejére illesztjük. A maradék tejszínt és a tejfölt összekeverjük, kevés sóval, borssal ízesítjük, és a tűzálló tálra tett zsemléket meglocsoljuk vele. Előmelegített forró sütőben addig sütjük, amíg a zsemlék teteje ropogós-piros lesz.

Elkészítési idő: 50 perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók