Navarrai pisztráng recept
Hozzávalók:
4 kisebb pisztráng,
4 vékony szelet füstölt sonka,
kevés liszt és olaj (a sütéshez),
só és törött fehér bors (ízlés szerint),
A tálaláshoz: 10 dkg főtt füstölt sonka,
5 dkg tisztított fehér mandula,
2 paradicsom,
2 zöldpaprika,
1 citrom.
Elkészítés:
A pisztrángot megtisztítjuk, gerincét kiszedjük, majd a halat megsózzuk, megborsozzuk. A gerinc helyére teszünk egy-egy szelet füstölt sonkát. Lisztbe mártva kevés olajon megsütjük a hal mindkét oldalát. Az olajból kivéve melegen tartjuk. A sonkát metéltre vágjuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk, és csíkokra aprítjuk, a mandulát elforgácsoljuk, a paradicsomot kis kockákra daraboljuk. 2 evőkanál olajon megpirítjuk a sonkát, hozzáadjuk a paprikát, a mandulát, és az egészet néhány percig együtt pirítjuk. Végül beletesszük a paradicsomot is. Csak addig sütjük tovább, amíg a paradicsom még nem esik össze. A citromot meghámozzuk, és nagyon vékony karikákra vágva feldíszítjük vele a töltött halat. A ragut köré téve tálaljuk.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges