Meleg sonkás rántott szendvics recept

Recept elkészítése:

Meleg sonkás rántott szendvics recept

Hozzávalók:
Fél zsúrkenyér,
25-30 dkg nyers füstölt sonka,
1 dl tejszín,
10 dkg reszelt parmezánsajt,
2 tojás,
2 evőkanál olaj + olaj a sütéshez.

Elkészítés:

A nyers sonkát akkora szeletekre vágjuk, mint a zsúrkenyér, azonban a sonkaszelet ne legyen 2-3 mm-nél vastagabb. A zsúrkenyeret ugyanilyen vékonyra szeleteljük, és a tejszínben megmártjuk. (figyeljünk arra, hogy ne ázzon el.) Két evőkanál olajon hirtelen átpirítjuk a nyers sonkaszeleteket. Két szelet kenyér közé helyezünk egy szelet pirított sonkát, és hústűvel összefogjuk. Felvert tojásban és a reszelt sajtban megforgatjuk, majd bő, forró olajban takaréklángon pirosra sütjük. Lecsöpögtetjük, és a hústűt kihúzva belőle, meleg tálra halmozzuk. Kitűnő vendégváró szendvics, bármilyen saláta illik mellé.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: