Asztúriai bab recept

Asztúriai bab recept

Hozzávalók:
40 dkg fehér szárazbab,
1 fej vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
40 dkg füstölt hús (csont nélkül),
8 dkg füstölt szalonna,
15 dkg kolbász,
2 szál sárgarépa,
15 dkg főtt füstölt sonka,
1 babérlevél,
1 teáskanál szárított csombor (borsikafű),
1 teáskanál pirospaprika,
1-2 chili paprika (1 cseresznyepaprika),
kevés só (a füstölt húsok mindegyike nagyon sós ezért csak óvatosan szabad sózni!),
1 dl fűszerezett paradicsomlé,
3 evőkanál olaj.

Elkészítés:

Nagy lábosban az olajon megpirítjuk a finomra vágott fokhagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, és azonnal ráöntünk 1 liter vizet. Beletesszük a megmosott és lecsöpögtetett babot, a kolbászt, az összes füstölt húst és a szalonnát, a megtisztított sárgarépát, valamint a megmosott, héjas vöröshagymát és ráöntjük a paradicsomlevet. Beletesszük a fűszereket és lefedve, csendes forralással puhára főzzük. A megfőtt ételből a húsokat kiszedjük, és külön-külön mindegyiket négy részre daraboljuk. Félretesszük. A főtt sárgarépát, a hagymát és kevés babot átpasszírozunk (ez fogja az ételt sűríteni), és visszatesszük. A babot a félretett húsokkal együtt cserépedénybe öntjük, és jó forrón tálaljuk.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók